• OZNAM

          • V pondelok 10. januára sa budú prezenčne vzdelávať materské, základné aj stredné školy. Od tohto termínu sa zároveň školy budú opäť riadiť takzvaným Školským semaforom. Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov. Rodičia majú opäť k dispozícii samotesty. Dôrazne ich vyzývame, aby pred nástupom do škôl otestovali žiakov a aby sa žiaci ideálne testovali v prvých týždňoch 2x do týždňa.

            Každý žiak po obnovení vyučovania odovzdá triednemu učiteľovi „ Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti „ a „Písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti“.

          • Vianočné posedenie u štvrtákov

          • Posledný deň pred prázdninami si štvrtáci spríjemnili rôznymi dobrotami, ktoré si doma pripravili spolu s rodičmi: vianočné koláčiky, slané tyčinky, palacinky s nutelou, na zdravie si pripili detským šampanským od pani učiteľky. Bola to poriadna hostina. Nezabudli ani na darčeky pre svojich kamarátov.

          • Ideme k vám na koledu...

          • Tradične naši žiaci chodievali v predvianočnom období s koledou v našej i susedných obciach.
            Keďže pandemická situácia nám už druhý rok túto tradíciu prekazila, rozhodli sme sa tento rok
            koledovať aspoň symbolicky. Naši žiaci vyrobili v škole vianočné pozdravy s koledou, aby sme aspoň
            takýmto spôsobom prispeli k príjemnému prežitiu Vianoc.
            Ďakujeme pracovníkom obce Bošáca, ktorí nám pomôžu s ich doručením.

          • Divadielko

          • Žiaci 3.ročníka sa posledný deň pred prázdninami zahrali s p.uč. Holičkovou na hodine
            slovenského jazyka na malých divadelníkov. Naučili sa báseň od Ľ.Podjavorinskej Divadlo a spoločne
            si ju zahrali. Jedna skupinka recitovala a 2. hrala a potom sa vymenili. Na chvíľu sme mali v triede nie
            žiakov, ale kráľa, Gašparka, dokonca i zlého draka. Tretiaci boli naozaj šikovní a ktovie – možno medzi
            nimi bude aj nejaký budúci herec. Mali z toho radosť a to je dôležité.

          • OZNAM SAD

          • Dovoľujeme si Vás informovať, že z dôvodu uznesenia vlády Slovenskej republiky od pondelka 13. decembra 2021, kedy prejdú stredné školy a druhý stupeň základných škôl na dištančné vzdelávanie, budú spoje prímestskej autobusovej dopravy oboch zmluvných prepravcov – SAD Trenčín a SAD Prievidza premávať v prázdninovom režime s posilovými spojmi pre zabezpečenie dochádzky žiakov prvého stupňa základných škôl.

             

            Od pondelka 20. decembra 2021 bude prímestská autobusová doprava zabezpečovaná v riadnom prázdninovom režime v zmysle platných cestovných poriadkov.

             

            Ďalšie informácie s výpisom posilových spojov budú zverejnené na www.sadtn.sk a www.sadpd.sk.

          • Logo školy

          • Žiacka školská rada vyhlásila začiatkom októbra súťaž o nové logo školy, ktoré by vystihovalo práve našu školu. A žiaci vytvorili skutočne originálne diela. ŽSR vybrali tri, ktoré sme ocenili. Na prvom mieste sa umiestnil J. Galbavý, 8. roč., 2. miesto B. Madilová, 8. roč., 3. miesto S. Duchoň 5.B. Všetkým zúčastnným ďakujeme a výhercom gratulujeme.

          • Dištančné vzdelávanie

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Ľ.V. Riznera Bošáca oznamuje rodičom a žiakom, že od 13.12.2021 prechádza druhý stupeň ZŠ na dištančné vzdelávanie. Prvý stupeň pokračuje v prezenčnej forme. Vzdelávanie 2. stupňa bude prebiehať formou online hodín cez MS Teams. Prosíme žiakov 2. stupňa, aby si vyskúšali pripojiť sa. Prihlasovacie údaje a heslá zostávajú rovnaké ako minulý rok. V prípade problémov, kontaktujte triednych učiteľov. Ďakujeme za spoluprácu.

          • Vianočný čas

          • Naša škola sa v tomto čarovnom čase vianočne vyzdobila. Pomohli jej pani učiteľky aj pani vychovávateľky samozrejme spoločne s deťmi. Za čo im ďakujeme. Touto cestou sa chceme srdečne poďakovať pánovi Ivanovi Kozáčkovi a pánovi Dušanovi Harangózovi. Jednému za darovanie dvoch krásnych vianočných stromčekov a druhému za osadenie týchto stromčekov do stojanov.  Teší nás, že aj v tejto náročnej dobe sú ľudia ochotní nezištne pomáhať. 

          • Vianočné prázdniny

            • Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin: 17. december 2021 (piatok)
            • Termín prázdnin: 18. december 2021 (sobota) až 7. január 2022 (piatok)
            • Začiatok vyučovania: 10. január 2022 (pondelok)
          • Krúžková činnosť

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Ľ.V. Riznera oznamuje žiakom a rodičom, že od pondelka 29.11.2021 je zrušená krúžková činnosť. Ďakujeme za porozumenie.

          • Olympiáda v slovenskom jazyku

          •  

            Dňa 15.10. sa uskutočnilo školské kolo olympiády v slovenskom jazyku, do ktorého sa zapojili vybraní žiaci z 8. a 9. ročníka. Súťaž prebiehala online formou a úspešnými riešiteľmi boli Zuzana Kolarovičová a Evka Kubíčková z 9.ročníka. 12.11.  sa uskutočnilo okresné kolo tiež online formou.

            Žiaci si aj takouto formou preverili svoje vedomosti a schopnosti.

          • Svetový deň duševného zdravia

          • Žiaci a žiačky našej školy sa zapojili k výzve v rámci  Svetového dňa duševného zdravia, ktorý si pripomíname v mesiaci október. Cieľom tejto aktivity bolo zvýšiť povedomie o dôležitosti duševného zdravia pre náš život.

            Určite sa každému z nás stalo, že  sme sa cítili „pod psa“. Nechceli sme sa s nikým baviť, boli sme nepríjemní, podráždení a najradšej by sme sa videli na inom mieste, kde nás nebude nikto vyrušovať. Zrejme sme mali „zlý deň“. Je fajn, ak máme možnosť niekomu sa zveriť so svojimi pocitmi. Lebo tak, ako sa máme starať o svoje telo, nemáme zanedbávať ani svoju dušu. Aj naše duševné zdravie prispieva k tomu, aby sme boli šťastní. Tým, že si naši žiaci/žiačky obliekli čierno-biele oblečenie, podporili myšlienku žitia naplno, v pohode a s ľahkosťou. Ukázali, že nie sú voči tejto problematike ľahostajní. 

          • Imatrikulácia

          • Milou tradíciou na našej škole je, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „veľkých" žiakov, čiže imatrikulácia. Stretli sme sa dňa 27.10.2021 v telocvični našej školy.  Na začiatku tohto slávnostného aktu nám deviataci pod vedením triednej pani učiteľky Mgr. Z. Liptákovej, spestrili program veselou rozprávkou o „Troch prasiatkach“. Následne prváčikovia spolu s pani učiteľkami Mgr. Ľ. Matejíkovej a Mgr. K. Šebekovej, všetkým ukázali, čo  dokážu oni a čo sa za mesiac v škole naučili. A že boli šikovní!!! Deviataci ich odmenili zábavnými súťažami. A aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov museli za pomoci našich deviatakov zložiť slávnostný sľub, po ktorom každého prváčika slávnostne pasovali za žiaka našej školy. Keďže deti všetky úlohy splnili boli odmenené milým darčekom a vynikajúcou a krásnou tortou od pani Janky Lobíkovej. Aj touto cestou sa jej chceme srdečne poďakovať. Rovnako 

            Pani uč. Liptáková chce  poďakovať žiakom deviateho ročníka, ktorí boli fantastickí a príprave imatrikuácie venovali mimoriadnu pozornosť a svoj voľný čas.


            Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole!

          • Školenie prvej pomoci

          • Dňa 28.10.2021 sa pedagogickí zamestnanci z našej ZŠ, ale aj MŠ zúčastnili školenia prvej pomoci. 

            Zamestnanci absolvovali najskôr teoreticku prípravu spojenú s diskusiou o najčastejších možných siuáciách, kedy je potrebné poskytnúť prvú pomoc. V praktickej časti si účastníci vyskúšali praktické postupy, postupnosť krokov pri zhodnotení situácie a praktický nácvik činností a úkonov poskytovania prvej pomoci na figurínach.      

          • Okresné kolo v malom futbale

          • Dňa 25.10.2021 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola v malom futbale. Umiesnili sa  takto: Staršie dievčatá 1. miesto, mladšie dievčatá 2.miesto. Starší chlapci 3. miesto. Sdrdečne blahoželáme.

          • ZBER MOBILOV

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v rámci projektu Recyklohry prebieha v našej škole opäť ZBER MOBILOV. Za každý starý nepotrebný mobil môžeme získať na bodový účet školy 10 bodov a zároveň sa postaráme o jeho nový životný cyklus, kedy budú v procese recyklácie všetky súčasti starého mobilu opäť použité na výrobu nového. Pri recyklácii sa ušetrí nielen materiál, ale aj energia na dopravu a výrobu, nehovoriac o tonách ušetreného CO2 a ušetrenej ľudskej, často detskej práce. Staré mobily odovzdávajte triednemu učiteľovi bez batérie, ak sa dá vybrať. Batériu vhoďte do zeleného koša na malé batérie (nachádza sa pred zborovňou). ZBER KONČÍ 29.10.2021( budúci piatok).

          • Deň jablka

          • 21.10. si každoročne pripomíname Deň jablka. Aj tento rok si deti spestrili vyučovanie rôznymi aktivitami spojenými s jablkami.

            Zaspievali si piesne, vyfarbovali, hľadali cestu cez bludisko, prečítali si nové informácie o jablkách, 

            pochutili si na nich a pán učiteľ Minarovič pre všetkych štvrtákov pripravili jablkový koláč.

            Deti si mohli vytvoriť vlnené jablko, pri ktorom si precvičili jemnú motoriku a samozrejme svoju trpezlivosť. :-)

    • Kontakty

      • Spojená škola, Bošáca 396
      • Spojená škola: riaditeľka Mgr. Renáta Záhorová : 0904 704 029, 032/7781210



        Materská škola: ZRŠ Mgr. Lenka Kyselicová: 0903 754 923, 032/7781154


        Školská jedáleň, Zuzana Režná: 032/ 7781117


        Ekonóm, Silvia Rýdza: 032 7781210
      • Bošáca 396,
        91307 Bošáca
        Slovakia
      • 55182739
      • 2121929370
      • Materská škola:
        913 07 Bošáca 131
        mob. : 0903754923
        tel. 032 7781154 - jedáleň
        email: msbosaca@gmail.com
    • Prihlásenie