• OZNAM ZŠ

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Ľ. V. Riznera Bošáca oznamuje rodičom, že dňa 25. februára 2019, t.j. pondelok sa bude konať plenárne a triedne ZRPŠ o 15,30 hod.

          • OZNAM ZŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje, že dňa 31.01. 2019 sa odovzdávajú žiakom Výpisy hodnotenia za 1. polrok škol. roka 2018/19 a 01.02.2019 - v piatok sú polročné prázdniny.

          • OZNAM MŠ

          • Riaditeľstvo Základnej školy  s materskou školou  Ľudovíta Vladimíra Riznera Bošáca              na základe Všeobecne záväzného nariadenia č. 4/2018  prijatého zastupiteľstvom obce Bošáca       dňa 17.12.2018 rozhodlo o zvýšení poplatku za školné v MŠ z pôvodných 10 eur na 15 eur s účinnosťou od 1.1.2019.

          • OZNAM ZŠ

          •  

            Riaditeľstvo Základnej školy  s materskou školou  Ľudovíta Vladimíra Riznera Bošáca              na základe Všeobecne záväzného nariadenia č. 4/2018  prijatého zastupiteľstvom obce Bošáca        dňa 17.12.2018  rozhodlo o zvýšení poplatku za školský klub detí z pôvodných 6 eur na 9 eur  a pre deti navštevujúce 2 hodiny denne z pôvodných 3 eur na 4,50 eur s účinnosťou  od 1.1.2019.

             

             

          • BESIADKA V MŠ

          • Čas vianočný je pre všetky deti ten najkrajší. Tešia sa nielen na darčeky, ale aj na rozprávky a prázdniny. Naše deti v stredu, 19.12.2018, zahrali dve krátke rozprávočky pre svojich rodičov a príbuzných. „Trpaslíčkovia“ predviedli rozprávku o vianočnej jedličke a „Včielky“ sa premenili na snehové vločky tety Perinbaby. Síce nás bolo pre chorobnosť pomenej, ale o to vrúcnejšie sme vám rozprávky adresovali. Prajeme vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a všetko dobré v novom roku.

          • KORčULOVANIE

          • Korčuľovanie MŠ – 1. deň

            V pondelok, 10.12.2018, sme s deťmi z našej materskej školy začali navštevovať týždenný kurz korčuľovania na ľade. Prvý deň deti začali rozcvičkou ešte na betóne a potom hor sa na ľad. Inštruktori si deti rozdelili do skupín. Deti sa chvíľku osmeľovali a niektoré z nich si vyskúšali prvé krôčiky na ľade. Deti boli veľmi šikovné a tešili sa na druhý deň.

             

            Korčuľovanie MŠ – 2. deň

            V utorok deti čakala rozcvička už na ľade. Väčšinou boli už smelšie a učili sa nové veci. Všetkým to šlo veľmi dobre, aj keď sme sa učili aj to, ako je dôležité počúvať trénera.

             

            Korčuľovanie MŠ – 3. deň

            Deti sa už od rána tešili na ľad. Chválime všetky deti, pretože sa snažili a bolo vidieť, ako sa zlepšujú.

             

            Korčuľovanie MŠ 4. deň

            Korčuľovanie sa blíži ku koncu a deti sú čoraz smelšie a istejšie na ľade. Od pondelka spravili značný pokrok.

             

            Korčuľovanie MŠ – 5.deň

            V piatok, 14.decembra, sme úspešne ukončili kurz korčuľovania. Týždeň bol pre deti zábavný, ale i veľmi náročný, mnohým ho skomplikovala i choroba. Deti zvládli padanie a vstávanie, korčuľovanie vpred (niektorí aj vzad), obraty či brzdenie. Deti boli odmenené za odvahu, obratnosť i trpezlivosť diplomom a sladkosťou. Týmto by sme sa chceli poďakovať Penguin sport clubu za trpezlivosť, ochotu a profesionálne vedenie detí a tiež MŠ Zemianske Podhradie a MŠ Trenčianske Bohuslavice za spoločné zorganizovanie tohto kurzu.

          • MIKULÁŠ v MATERSKEJ ŠKOLE

          • Dňa 6. decembra 2018 si deti v materskej škole vyčistili čižmičky a už od rána netrpezlivo očakávali príchod Mikuláša. Keď začuli zvonenie rolničiek, niektorí sa aj trošku zľakli, ale náš Mikuláš bol veľmi milý, a spolu s anjelikom Gabrielom a čertom  Hubertom odmenili deti za krásne básničky i pesničky a samozrejme, za to, aké boli celý rok milé a šikovné. Ďakujeme, Mikuláš, čert i anjel a tešíme sa na vašu návštevu zas o rok! J

          • Blší trh 2018

          • Chvíľu po tom, čo od nás odišiel Mikuláš, žiacka školská rada v spolupráci s 9. ročníkom dňa 21. 12. 2018 zorganizovala „Blší trh“, ktorému sa naši/e žiaci/žiačky každoročne tešia.

            Žiaci/žiačky priniesli do školy drobnosti (hračky, hry...), s ktorými sa už doma nehrajú. Zrazu sa so žiakov stali asistenti/asistentky predaja a zákazníci/zákazníčky.

            A že bolo čo nakupovať!

             

          • Lyžiarsky kurz

          • Program LVVK:

            Dňa 6.1.2019 nedeľa od 10:00 – 11:00 hod. bude v priestoroch ZŠ Bošáca pristavené auto, kde si žiaci naložia lyže, lyžiarky a osobne veci. V pondelok do vlaku si žiaci zoberú len pitný režim a jedlo, ktoré nepodlieha skaze.

            Dňa 7.1.2019 pondelok o 13,00 hod. bude zraz na železničnej stanici v Novom Meste nad Váhom. Odchod vlaku je o 13:20 hod.

            Vedúca LVVK Mgr. Katarína Kusendová

          • OZNAM ZŠ A SAD

          • Oznamujeme rodičom a žiakom našej školy, ktorí cestujú autobus, že je zmena v cestovnom poriadku od 9.12.2018.

            Je pridaný spoj:

            Odchod autobusu z Nového Mesta n/V je 7:05 hod.

            Odchod autobusu Jednota Trenč. Bohuslavice 7:16 hod.

            Tento autobus sa točí v Zemianskom Podhradí a ide naspäť. Nejde cez Haluzice a Zabudišovú.

             

          • Mikuláš 2018

          •  

            Hore briežkom, dolu briežkom, zapadajú sane sniežkom. Na nich svätý Mikuláš, pri ňom anjel z neba stráž. Deti hľadia do oblôčka, nedočkavé majú očká. Dobrý strýčku Mikuláš pre všetkých dosť darov máš?

            Nemožno zabudnúť na náš pekný zvyk obdarúvať deti,  na sviatok sv. Mikuláša, ktorý v advente pripadá na 6. decembra.  A preto sme v našej škole vo štvrtok 6. decembra 2018 privítali sv. Mikuláša. Samozrejme, priviedol si i svojich pomocníkov -  anjelov a čertov.

            Anjeli a čerti si pre triedy pripravili úlohy,  ktoré museli jednotliví/é žiaci/žiačky splniť. Za ich piesne, básničky i športové výkony si naši žiaci zaslúžili sladkú odmenu, ktorú pre nich zakúpili a prichystali rodičia z rodičovského združenia.

            Za vianočný stromček ďakujeme pánovi Stanislavovi Paučinovi a Tomášovi Šestákovi.

             

          • MAĽOVANÁ CYKLOMAPA

          • Riaditeľka základnej školy zapojila našu školu do projektu RUČNE MAĽOVANEJ CYKLOMAPY krásneho slovenského regiónu. Z našich žiakov sme vybrali Terezku Vidovú, Mareka Jurigu a Danielu Malíkovú, ktorí nakreslili pre jednotlivé dediny Bošáckej doliny umeleckú kresbu, ktorá bola následne ocenená diplomom a darčekom formou vreckovej cyklomapy.

          • ZRPŠ

          • Oznamujeme rodičom našich žiakov, že dňa 10.12. 2018 bude ZRPŠ podľa rozpisu:

            1.A od 15:00 hod.

            1.B od 15:00 hod.

            2.A od 15:00 hod.

            2.B nebude, p.uč PN - bude náhradný termín

            3.A od 15:00 hod.

            3.B od 14:00 hod.

            4.r. od 14:30 hod.

            5.r. od 15:00 hod.

            6.r. od 15:00 hod.

            7.r. od 15:00 hod.

            8.r. od 15:00 hod.

            9.r. od 15:00 hod.

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Scetový deň boja proti AIDS

          • Tak ako každý rok sa naša škola rozhodla vyjadriť svoju spolupatričnosť s ľuďmi trpiacimi zákernou chorobou AIDS. Vzhľadom na to, že 1. december pripadá na sobotu, tak sme sa rozhodli, že tento deň –  Svetový deň boja proti AIDS – si pripomenieme 3. decembra 2018. Témou tohtoročného Svetového dňa boja proti AIDS  je: Poznaj svoj status.

            Ako uvádza Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), tohtoročný Svetový deň boja proti AIDS dáva príležitosť osláviť 30. výročie tohto dňa, preto naši/e  žiaci/žiačky vyjadrili svoju spolupatričnosť číslicou 30.

          • BIELE VIANOCE

          • Žiacka školská rada vyhlasuje súťaž „Biele Vianoce“, ktorá sa uskutoční dňa 10. 12. 2018. Žiaci/žiačky našej školy sa môžu do nej zapojiť tak, že ich šikovné ruky vyrobia vianočné ikebany (rôzne vianočné dekorácie), či už doma, za pomoci rodičov, v škole na hodinách výchov alebo na niektorom záujmovom krúžku. Všetky ikebany (vianočné dekorácie) budú vystavené a rodičia, učitelia môžu hlasovať za tú najkrajšiu. Rodičia môžu hlasovať počas rodičovského združenia, ktoré sa uskutoční dňa 10. 12. 2018 o 15. 00.

          • Bubnujeme, aby bolo deti počuť

          • 19. november - Svetový deň prevencie týrania detí vyhlásila Svetová ženská organizácia WWS (The World Women Summit) v Ženeve v roku 2000.

            Na Slovensku je koordinátorom aktivít zameraných na prevenciu týrania detí, detské obete násilia a na dodržiavanie detských práv, nezisková organizácia Centrum Slniečko, ktorá každoročne 19. novembra organizuje celoslovenskú zbierku.

            Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť. Cieľom Bubnovačky je upozorniť na potrebu počúvať hlas detí v našej krajine. Aj deti majú svoje práva na ochranu pred rôznymi formami násilia. Veď práve deti sú tak bezbranné a potrebujú veľa lásky. No žiaľ, nie všetky tak aj môžu žiť. Mnohé existujú v podmienkach ľahostajnosti, nezáujmu, domáceho násilia, psychického a fyzického týrania a zneužívania. Je to smutné a kruté.  Ani nám nie je osud detí ľahostajný, a preto sa i my chceme zapojiť do tejto akcie.

             

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Z dôvodu monitora T-5 2018 Vám oznamujeme žiakom a rodičom našej školy, že dňa 21. novembra 2018 udeľujeme žiakom 4. ročníka a žiakom 6. - 9. ročníka Základnej školy s materskou školou Ľudovíta Vladimíra Riznera Bošáca riaditeľské voľno.

            Žiaci 1. - 3. ročníka sa učia bez zmeny a aj ŠKD je bez zmeny.

            Ďakujeme za spoluprácu

          • IMATRIKULÁCIE 2018

          •  

            Dňa 25. októbra 2018 sa uskutočnila  na našej škole slávnostná imatrikulácia – prijatie prvákov do cechu žiackeho. Imatrikuláciu slávnostne otvorila pani riaditeľka Mgr. Daniela Záhorová. Kultúrny program pre našich prvákov pripravili žiaci/žiačky 9. ročníka.

            Naučiť prvákov zvládať prvé týždne a mesiace v novom prostredí, odovzdať im potrebné vedomosti, naučiť ich čítať, písať, počítať si vyžaduje veľkú mieru úsilia  i trpezlivosti. Je ťažké vyjadriť slovami emócie, ktoré každé dieťa, rodič i učiteľka v tento slávnostný okamih prežívajú.

            Aký bol priebeh tejto akcie ?

            V telocvični našej školy sa na príchod našich prvákov už tešili rodičia i starí rodičia.

            Nasledoval program v duchu známej rozprávky „FERDO MRAVEC“.  Prvákov prišli podporiť žiaci/žiačky prvého druhého a druhého stupňa. Po splnení úloh a zložení prváckeho sľubu, že sa budú čo najviac v škole snažiť, aby robili radosť nielen rodičom a pani učiteľkám, ale aj sebe, boli žiaci/žiačky prvého ročníka odmenení.

            Prváci zvládli svoj imatrikulačný deň na veľkú jednotku. Ich usmievavé tváričky žiarili šťastím a spokojnosťou.

              Veľa šťastia, úsmevov a úspechov v škole, milí prváci!

          • OZNAM ZŠ

          • Našli sme v škole okuliare. Ak by ste ich spoznali, sú uložené v riaditeľni školy.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Bošáca 396
      • Spojená škola: riaditeľka Mgr. Renáta Záhorová : 0904 704 029, 032/7781210



        Materská škola: ZRŠ Mgr. Lenka Kyselicová: 0903 754 923, 032/7781154


        Školská jedáleň, Zuzana Režná: 032/ 7781117


        Ekonóm, Silvia Rýdza: 032 7781210
      • Bošáca 396,
        91307 Bošáca
        Slovakia
      • 55182739
      • 2121929370
      • Materská škola:
        913 07 Bošáca 131
        mob. : 0903754923
        tel. 032 7781154 - jedáleň
        email: msbosaca@gmail.com
    • Prihlásenie