• OZNAM ZŠ

          • Žiadame rodičov a žiakov našej základnej školy, aby dodržiavali základné hygienické postupy a návyky na zmiernenie a predchádzanie šírenia chrípky, či ďalších ochorení.

            Ďakujeme za spoluprácu

          • Lienka pomoci

          • Pred vianočnými sviatkami sme sa zapojili do zbierky starých mobilných telefónov, ktoré sme dňa 24.1.2018 s pani riaditeľkou odovzdali v predajni Orange. Touto zbierkou sme podporili verejnú zbierku LIENKA POMOCI, ktorá je určená na rozvoj terénnych a ambulantných služieb pre odkázaných seniorov, aby mohli dlhšie žiť v prirodzenom prostredí -- doma.Ďakujeme všetkým žiakom a ich rodičom, že ste nás podporili.

             

          • Bošácka dolina očami detí - stolový kalendár na rok 2018

          • Vážení rodičia a priatelia školy. Máme veľkú radosť, pretože sa nám podarilo vytvoriť náš prvý stolový kalendár na rok 2018 s názvom Bošácka dolina očami detí. Naše-Vaše deti, ktoré mali chuť a čas prispeli k tvorbe stolového kalendára.

            Tento kalendár by sme radi dostali aj do Vašich rodín. Kto by mal o takýto kalendár záujem, môže sa nahlásiť u riaditeľky školy alebo u hociktorej pani učiteľky. Cena kalendára je 3,50 €.

            Veľmi pekne ďakujeme za podporu Vašich-Našich detí.

          • VYHODNOTENIE ZBERU PAPIERA

          • V našej škole sme v dňoch od 21. novembra do 5. decembra 2017 uskutočnili zimný zber papiera. Ako škole nám záleží na našom životnom prostredí, a samozrejme, aj na našich lesoch.

            Vyzbierali sme papier, z ktorého veríme, že sa po recyklácii vyrobia nové veci, napr. zošity, kancelárske papiere a iné. Ušetrili sme nielen naše lesy, stromy a drevo v nich, ale dokonca aj vodu, energiu a suroviny, ktoré sú potrebné pri ťažbe dreva a prvotnej výrobe papiera.

            Počas zimného zberu sa nám podarilo vyzbierať 3 482 kg papiera. Najviac papiera do školy aj napriek nie príliš priaznivému počasiu doniesli žiaci 7. ročníka (649 kg). Na druhom mieste sa umiestnili  tretiaci (576 kg) a tretími najväčšími zberačmi boli naši piataci (526 kg). Zbierať a triediť odpad sa oplatí, pretože použitý papier sa dá recyklovať a použiť pri výrobe nového papiera až 6-krát. Recyklovanie papiera znižuje znečistenie ovzdušia o 75%, spotrebu vody o 35% a spotrebu energie o 75%.

            A kto bol najväčším zberačom papiera?

            1. Imrich Bitter, 7. r.  – 275 kg
            2. Denis Dedík, 3. r. – 268 kg
            3. Matej Dzurák, 9. r. – 186 kg

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili zberu papiera a ukázali, že nám záleží na našich lesoch, prírode a budúcnosti.

          • LIENKA POMOCI

          • Milí naši žiaci/žiačky

            S koncom roka sa blížia aj Vianoce sviatky radosti, pokoja a mieru. Sviatky, kedy máme všetci k sebe akosi bližšie, keď si viac uvedomujeme bezpečie a spokojnosť, ktorú nám poskytuje naša rodina a naši blízki.

            Tento rok sme sa rozhodli zapojiť do kampane STAROBA SA NÁS DOTÝKA, v rámci ktorej môžeme podporiť verejnú zbierku LIENKA POMOCI, a tak  urobiť niečo konkrétne pre starých rodičov, ktorí si tiež zaslúžia našu pozornosť a úctu. Touto zbierkou podporíme rozvoj terénnych a ambulantných služieb pre odkázaných seniorov, aby mohli čo najdlhšie žiť v prirodzenom prostredí – doma. Kampaň je v spolupráci so spoločnosťou Orange Slovensko.

            Vašou úlohou je priniesť do školy starý mobilný telefón a odovzdať ho môžete

            p. učiteľke Nagyovej alebo pani riaditeľke. Zbierka je od 7. 12. - 20.12. 2017

            Potešme aj my našich starších občanov a doprajme im dôstojnú starobu.

          • VIANOČNÁ KOLEDA

          • Vážení rodičia a priatelia školy. Srdečne Vás všetkých pozývame na Vianočnú akadémiu s názvom "VIANOČNÁ KOLEDA", ktorá sa bude konať dňa 14.12.2017 (t.j. štvrtok) v KD Bošáca od 16:30 hod.Predvianočnú atmosféru Vám chcú spríjemniť a pripomenúť čaro Vianoc Vaše - Naše deti zo Základnej školy s materskou školou Ľudovíta Vladimíra Riznera Bošáca. Tešíme sa na Vašu účasť

          • A GOLDFISH

          • OZNAM ZŠ

            Dňa 27. 11. 2017 sa uskutoční v KD Zem. Podhradie pre všetkých žiakov: "A goldfish" - činoherné anglicko - slovenské divadelné predstavenie, koncipované ako učebná pomôcka pre žiakov ZŠ.Ako inšpiráciu pri tvorbe predstavenia si divadelníci zobrali majstrov nemého filmu, ktorých umenie je doplnené o vtipné scénky plné klauniády a gagov. Garantujeme, že sa budete smiať, lebo smiech je ten najuniverzálnejší jazyk na svete. Samozrejme sa budeme smiať po anglicky, lebo tento jazyk popri smiechu spája všetkých ľudí na svete.Jazyková úroveň predstavenia je nastavená tak, aby diváci úspešne zdolali výzvu, ktorou divadelná rozprávka v anglickom jazyku určite je. Sme presvedčení, že hra v nich posilní sebaistotu a vytvorí pozitívny vzťah k ďalšiemu štúdiu anglického jazyka. Je dokázané, že novú slovnú zásobu si žiaci zapamätajú jednoduchšie ak im je podaná hravou formou.Tešíme sa na zážitok

        • Imatrikulačky 2017
          • Imatrikulačky 2017

          • Dňa 26.10.2017 o 13:00 hod. budú v našej škole prebiehať imatrikulačky pre našich najmenších žiakov prváčikov.
        • KRÚŽKY 2017/2018
          • KRÚŽKY 2017/2018

          • OZNAM ZŠ
            Vedúci krúžkov oznamujú žiakom našej školy a ich rodičom, že od októbra začínajú krúžky. Nastala malá zmena v Počítačovom krúžku, prehadzuje sa zo stredy na pondelok a Príprava na monitor a konverzácia z AJ z pondelka na stredu.
            Ďakujeme za spoluprácu
        • Začiatok nového školského roka 2017/2018
          • Začiatok nového školského roka 2017/2018

          •  

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            Vážení rodičia, milé deti!

            Opäť je tu nový začiatok školského roka. Ako vždy sa školský rok začína 1. septembra, ale dvere školy sa pre Vás otvoria v pondelok 4. septembra 2017 o 8:00 hodine. Slávnostné zahájenie nového školského roka bude za priaznivého počasia pred budovou základnej školy, v nepriaznivom počasí v telocvični pri základnej škole. Spoločne sa zdržíme na otvorení nového školského roka asi do 9:00 hodiny, takže nebude ani družina, ani vyučovanie, ani obed.

            Riadne vyučovanie sa začne v utorok 5. septembra 2017 o 7:45 hodine.

            Nový školský rok 2017/2018 si pre Vás pripravil rôzne prekvapenia. Dúfame, že sa Vám v ňom bude dariť a páčiť aspoň tak dobre, ako v minulom školskom roku.

            Najviac sa tešíme na nových prváčikov. Nezabudnite si priniesť tašku na krásne nové učebnice a školské potreby.

            Teda dovidenia v pondelok 4. septembra 2017 o 8:00 hodine.

            Tešia sa na Vás všetky pani učiteľky.

        • Škola volá
          • Škola volá

          • Milé deti a vážení rodičia, blíži sa začiatok školského roka 2017/2018. Na základe toho by sme chceli poprosiť žiakov, ktorí chodili na spevácky krúžok a majú záujem na začiatku roka nás potešiť spevom, aby sa dostavili dňa 30.08. 2017 v základnej škole o 9:00 hodine na nácvik piesní. Predpokladaný koniec nácviku by bol o 11:00 hodine.
            Ďakujeme za spoluprácu

        • SUPERTRIEDA
          • SUPERTRIEDA

          • Dňa 7.6. sa žiaci 6.ročníka zúčastnili v Trenčíne krajského kola súťaže Supertrieda, do ktorej si pripravili predstavenie Hovorme spolu, ktoré bolo v tomto školskom roku na tému Ako by vyzeral lepší svet. Dokázali, že ako trieda sú kolektív, ktorý vie spolupracovať aj sa zabaviť. Postupujú do finále, ktoré sa bude konať 22.6.v Bratislave. Gratulujeme.

            Video z predstavenia si môžete pozrieť na https://www.youtube.com/watch?v=c_6n5uR8scg.

        • Majstrovstvá Slovenska v Malom futbale v Poprade
          • Majstrovstvá Slovenska v Malom futbale v Poprade

          • Žiačky Základnej školy s materskou školou Ľudovíta Vladimíra Riznera Bošáca sa prebojovali na Majstrovstvá Slovenska v Malom futbale do Popradu. Vo veľmi silnej konkurencii sa naše dievčatá umiestnili na krásnom 4. mieste. Veľké ĎAKUJEM patrí Sophii Karin Kochanovej, Paulínke  Paučinovej, Monike Hrickovej, Karin Keňovej, Vanese Rýdzej, Tamarke Rýdzej, Patrícii Juráčkovej, Kristínke Madilovej, Viktórii Kukučovej, Ninke Kosovej, samozrejme pani učiteľke Mgr. Liptákovej a Mgr. Kataríne Kusendovej, pani riaditeľke Mgr. Záhorovej a v neposlednom rade Vám, našim fanúšikom.

            ĎAKUJEME všetkým za podporu.

        • VEĽKÁ GRATULÁCIA
          • VEĽKÁ GRATULÁCIA

          • Dňa 22.5.2017 sme sa zúčastnili krajského kola v malom futbale mladších žiačok ZŠ v Považskej Bystrici. Našimi súpermi boli družstvá z Bánoviec nad Bebravou a Beluše. Prvý zápas sme hrali s Bánovcami, ktoré sme porazili 3:1. Krásne góly strelila Karinka Keňová. Druhý zápas bol tiež v našej réžii a vyhrali sme 4:0, tu sa ukázala naša Monika Hricková, ktorá strelila 3 góly a Karinka Keňová, ktorá dala ešte jeden. Samozrejme musíme spomenúť aj ostatné dievčatá, ktoré hrali vynikajúco. Sú to Paulínka Paučinová, Sofia Kochanová, Vaneska Rýdza, Ninka Kosová, Viktória Kukučová, Tamarka Rýdza, Kristínka Madilová, Paťka Juráčková. Týmto super výkonom sme si vybojovali postup na Majstrovstvá SR v Školskom pohári, ktorý sa bude konať v Poprade.
            Dievčatá ďakujú všetkým, ktorí im držali palce a verili im a my im ďakujeme za krásny výsledok.
            Dievčatá, ste supeeer !!!!

        • FAREBNÝ  TÝŽDEŇ
          • FAREBNÝ TÝŽDEŇ

          • FAREBNÝ  TÝŽDEŇ

            Ani sme sa nenazdali a už je tu jar. Jar je ročné obdobie, s ktorým sú spájané v našich zemepisných šírkach príjemné asociácie - znovuzrodenie, obnova, rast, vôňa čerstvej zelene, snežienky, láska, a preto je často jar označovaná za najkrajšie ročné obdobie. Príroda sa odeje do sviežeho jarného šatu. Rozhodli sme sa, že si trochu jari prinesieme i do našej školy. Pripravili sme pre vás súťaž Farebný týždeň. Do súťaženia sa môže zapojiť každá trieda.

            Podmienkou je každý deň si obliecť časť oblečenia v tej farbe, ktorá je určená pre daný deň (neplatí to pre doplnky - opasky, šperky a pod.). Teda v pondelok niečo v žltej, v utorok v modrej farbe, a tak ďalej celý týždeň. Správne oblečenie bude sledovať a zapisovať v triedach vybraný člen žiackeho parlamentu.

            Žiaci, ktorí dodržia pravidlá súťaže počas celého týždňa, získajú žolíka. Žolíka môžu využiť pri skúšaní alebo zabudnutí pomôcky na vyučovaní (1-krát).

            Vieme, že toto nie je súťaž, v ktorej by ste mali získať nejaké nové informácie, skúsenosti či vyzdvihnúť talenty. Je to súťaž, ktorá trochu osvieži každodenný život v našej škole. Dúfame, že táto akcia sa nám vydarí a Vám deťom sa bude páčiť.

            Farebný sa nazýva preto, lebo každý deň od 24. apríla až do 28. apríla 2017 bude patriť jarnej farbe.

            Pondelok

            Žltá optimistická, symbolizuje živosť, trvalú mladosť, šťastie, vitalitu, farba bezpečnostná, ale pri dlhšom pôsobení unavuje zrak.

            Oranžová farba sa spája s predstavou slnka, s bohatou úrodou, ba s bohatstvom všeobecne, vzbudzuje pocit radosti.

             

            Utorok

            Modráfarba duchovna, symbol viery a cudnosti, upokojujúca, statická farba, reprezentuje solídnosť, konzervatívnosť, povinnosť a rozvážnosť. Tíši bolesť, znižuje krvný tlak, spomaľuje dýchanie, upokojuje, zlepšuje náladu, koncentráciu, vyvoláva pocit chladu.

             

            Streda

            Červená – predstavuje aktivitu, vášeň, výbušnosť, vôľu, vitalitu, lásku. Je to farba, ktorá zrazu upúta pozornosť, ako aj prudko zvýši krvný tlak a vzápätí vyvolá agresiu, ale rovnako rýchlo aj unaví oči. Avizuje nebezpečenstvo a pomoc.

             

            Štvrtok

            Zelená – symbolizuje nádej, vyrovnanosť, pokoj, harmóniu, upokojuje a priaznivo vplýva na oči.

             

            Piatok – Každá trieda podľa vylosovanej farby. Spoločné vytvoríme pestrofarebný KVET.

             

        • Klasické marionetové predstavenie ČERT a KAČA
          • Klasické marionetové predstavenie ČERT a KAČA

          • Dňa 30.03. 2017 Vám naša škola ponúka REPLIKU HISTORICKEJ DIVADELNEJ MARINGOTKY S KONSKÝM ZÁPRAHOM (mobilnú marionetovú scénu ťahanú koníkmi) - klasické marionetové predstavenie ČERT a KAČA Okrem zámeru upriamiť pohľad detí na históriu a minulosť aj slovenského bábkarstva, je tento projekt pricipialnym postojom k ekologickému mysleniu.

            Nakoľko koník mal vážny úraz, divadelné predstavenie bude prebiehať v priestoroch našej telocvične.

            Tešíme na krásne zážitky

    • Kontakty

      • Spojená škola, Bošáca 396
      • Spojená škola: riaditeľka Mgr. Renáta Záhorová : 0904 704 029, 032/7781210



        Materská škola: ZRŠ Mgr. Lenka Kyselicová: 0903 754 923, 032/7781154


        Školská jedáleň, Zuzana Režná: 032/ 7781117


        Ekonóm, Silvia Rýdza: 032 7781210
      • Bošáca 396,
        91307 Bošáca
        Slovakia
      • 55182739
      • 2121929370
      • Materská škola:
        913 07 Bošáca 131
        mob. : 0903754923
        tel. 032 7781154 - jedáleň
        email: msbosaca@gmail.com
    • Prihlásenie